JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2019 9:52:26 - Vrťo

Úspora financí

Dobrý den paní ministryně, reaguji na Vaši snahu snížit výdaje.Je mi 65 let a když se nad tím také zamyslím,velká úspora by nastala pokud by se přestaly vyplácet milionové dotace některým neziskovkám, kdy finance jdou pouze na platy menežmentu,který svou činnost vykazuje pouze na papíře a jak se říká skutek utek. Proč tedy máme platit z našich peněz tyto BUDIŠKNIČEMU.Týká se to migrace a romské otázky. Celý život jsem pracoval manuálně a nikdo mi nic zadarmo nedal.Další otázka je spíše pro ministryni MPSV. Proč lidem, kteří celý život nedělali se vyplácí důchod z průměrné mzdy? Mám toho na srdci více, prozatím to stačí. Velice Vám fandím, přeji hodně zdraví a pevné nervy. /email: sance2011@seznam.cz / Vratislav Uličný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2019 10:41:24 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
děkuji Vám za podporu i za Váš podnět ohledně úspor. Věřte mi, že problematice financování neziskového sektoru se velice intenzivně věnujeme. Už loni jsem během přípravy státního rozpočtu na rok 2019 apelovala na ostatní ministry, aby výdaje na dotační tituly, kde nejčastějšími příjemci jsou neziskové organizace, byly vynakládány efektivně a aby u těchto výdajů byl patrný jednoznačný přínos. A toho se držím i nadále. Už dnes ale hospodaření neziskovek podléhá důsledné kontrole v rámci každoročního finančního vypořádání.
 
Ráda bych ale zdůraznila, že převážná část neziskovek skutečně poskytuje společnosti neocenitelnou službu. Mám na mysli třeba organizace pečující o starší občany nebo lidi se zdravotním postižením. Mezi neziskovky patří i vesnické spolky, které přispívají ke zlepšení kvality života na venkově. Nezapomínejme také na to, že spousta neziskovek se nespoléhá jen na peníze ze státního rozpočtu, ale je schopna si zajistit financování i z příspěvků a sponzorských darů. Právě tohle je důkazem, že jejich práce má svůj smysl.
 
Váš dotaz na důchody je skutečně spíš pro ministryni práce. Ale i já Vás mohu ujistit, že ten, kdo celý život nepracoval nebo pracoval pouze omezeně, nebude mít nárok na žádný důchod. Pokud Vám někdo tvrdí, že tomu, kdo celý život nepracoval, se vyplácí důchod z průměrné mzdy, nevěřte mu. Je to fáma.
 
Ať se Vám daří.
Alena Schillerová