JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.03.2019 15:25:17 - Martik81

rodičovský příspěvek

Dobrý den paní Schillerova, navrhuji zvýšit rodičovský příspěvek jen o 40 tis., ale všem rodičům dětí do 4 let. Je to spravedlivé a rozpočet to zatíží úplně stejně, jakp váš poslední návrh. Děkuji Podolská

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.04.2019 15:51:27 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den,
 
děkuji Vám za návrh. V programovém prohlášení jsme se ale zavázali, že navýšíme rodičovský příspěvek o 80 tisíc korun. A tento závazek chceme dodržet.

Otázkou ale stále zůstává, jak by mělo navýšení proběhnout. S jednou z variant přišel náš koaliční partner, avšak bez předchozí debaty s námi. Vláda zatím žádnou z variant neschválila, ale o možnostech navýšení příspěvku intenzivně jednáme. Je potřeba, abychom k navýšení zaujali jednotný postoj. Až bude vláda koncem května schvalovat svůj rozpočet, musíme v tom mít v koalici jasno a do Sněmovny jít jednotní.
 
Já usilovně pracuji na tom, abychom měli na zvolenou variantu nárůstu příspěvku dostatek peněz ve státním rozpočtu. Očekávám, že mi v tom ostatní ministři pomohou tím, že ve svých resortech naleznou potřebné úspory. Někteří tak již učinili. Nemůžeme samozřejmě očekávat, že například Ministerstvo práce a sociálních věcí ušetří potřebné miliardy najednou. Je ale potřeba, aby toto ministerstvo provedlo revizi sociálních dávek, o kterou jsem jej opakovaně žádala.
 
Mějte se.
Alena Schillerová