Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.04.2019 12:09:41 - Pa-žout

Já vás měl za poctivého, ale zřejmě jste druhý Nečas

Nebo vy dokážete vysvětlit tak ohromné částky? Za co? Nebylo by za to třeba parkoviště nebo školka?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Z-tech-cisel-omdlite-a-proberete-se-v-sobotu-Vime-kolik-penez-utratil-Martin-Kupka-kdyz-ODS-pusobila-na-Stredoceskem-kraji-Je-to-neskutecne-576510

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2019 6:11:17 - Mgr. Martin Kupka
Zdravím Vás,

pravda je, jak to už bývá, dost odlišná. Královský průvod z Prahy na Karlštejn s bohatým doprovodným programem hned v několika městech a obcích po trase, s velkou návštěvností, s prezentací v zahraničí, se zahraničními účastníky i novináři stál skutečně v roce 2007 necelých 4,2 miliónů korun. Částka byla mnohokrát zveřejněna. V podobných relacích se pohybují například každoroční Slavnosti pětilisté růže, které se konají v Českém Krumlově. Akce se stala jednou z nejviditelnějších a hojně navštěvovaných turistických akcí.

Jejím prostřednictvím se opravdu dařilo prezentovat Středočeský kraj v zahraničí. Skutečná historická událost, spojení s Karlem IV. a Prahou poutalo a stále poutá pozornost. Český král a římský císař nechával každý rok vystavovat říšské korunovační klenoty v kapli Božího Těla, která stávala na nynějším Karlově náměstí. Praha se v té době proměňovala v cíl poutníků z celé Evropy, kteří se přicházeli poklonit císařským korunovačním klenotům. Právě pro jejich bezpečnou úschovu nechal Karel IV. zbudovat Karlštejn a královský průvod převážel svátostiny každoročně z Prahy zpět do bezpečných zdí Karlštejna. Právě tuto historickou událost průvod každoročně oživuje.

Nikdo se organizací této akce neobohatil a její tradice trvá dodnes. Po nástupu Davida Ratha ji převzala a dál nesou města a mnoho nadšenců. Další smlouvy se nenaplnily a samozřejmě se ani nemohlo ukázat, co všechno měly kraji přinést.

Jsem přesvědčen, že si tradice Královských průvodů politické útoky nezaslouží. Radní Herman za hnutí ANO se pokusil jen hloupě zastřít současný problém kraje se zveřejňováním smluv. V případě prvních ročníků Královského průvodu jsou ale smlouvy, plnění i okolnosti dávno známé. O Královském průvodu vznikl dokonce i dokumentární film. Rozhodl jsem se proto v úterý 16. dubna 2019 uspořádat seminář, kde znovu představím, jak vypadaly první ročníky Královského průvodu a jak měl vypadat čtyřletý záměr, který se bohužel neuskutečnil. 

Nemám rád srovnávání různých druhů investic, ale pozitivní reklama našeho kraje měla za cíl přivést turisty a kapitál ze zahraničí, který by přinesl peníze do peněženek občanů. Nejednalo se o žádné nehospodárné nakládání s veřejnými prostředky.


Pokud budete mít čas a chuť, dorazte na výše zmíněnou prezentaci.

Přeji Vám klidný víkend

Martin Kupka