PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2019 9:59:11 - Kozmo

Jak hodnotit různý pohled na finanční příspěvky na křesťanské kostely?

Vážený pane doktore, v současné době v mediálním prostoru se neustále uvádějí finanční částky na opravu kostela Notre-Dame. To je samozřejmě správné, ale proč obdobně není kampaň na příspěvky na opravu chátrajících památek v ČR? A ještě více je zarážející, proč naši politici a firmy nepřispívají na kostely zničené válkou na území bývalé Jugoslávie, později i v Kosovu? Tam máme velký morální dluh, protože jsme se podíleli na ničení této země podporou "humanitárního bombardování"( jak uvedl podporovatel této války Havel)! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2019 7:50:52 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Ta "selektivní velkorysost" samozřejmě uráží. Uráží milióny lidí, ponižované nouzí týmiž "elitami", které se předvádějí příspěvky na Notre Dame. Štiplavé poznámky, jež na dané téma zazněly z řadu "žlutých vest" či šéfa odborové centrály CGT, bych podepsal. Pro velkou většinu "elit", zazobaných z cizích rukou a mozků, plní charita všeho druhu dvojí poslání: vylíčit Harpagona jako Svatého Mikuláše - a "optimalizovat" tím i jeho daňové náklady. Obnova našich památek ten "PR efekt" nabízí jen zcela výjimečně. Pokud by se ti, kdo se neštítili fandit darebáctví "humanitárního bombardování", plácli přes kapsu při nápravě vzniklých škod, doznali by se tím ke své spoluvině. A právě toho se od nich nedočkáme ani náhodou.