PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2019 17:28:13 - Josef Joklík

Jak zvednout důchody o 2000 Kč

Nesmyslné kapitační platby, které dostávají obvodní lékaři za evidenci pacientů činí v ČR 10 miliard Kč!!! Za mne každý měsíc inkasuje můj obvodní lékař, aniž bych ho navštívil, 85,- Kč a zvyšuje se částka s věkem - např. ve věku 75 let je to již 117,- Kčs měsíčně. Můj doktor má v evidenci 1 650 pacientů x 85,- Kč to představuje cca 165 000,-Kč !!! Aniž by sáhnul na práci!!! Všimněte si kolik hodin lékař skutečně ordinuje!!! Zrušením této částky by každému důchodci bylo možné zvýšit důchod o 3 000,- Kč měsíčně!!! Tak to už máme 5 000,-Kč měsíčně!!! Průměrný důchod by tak místo cca 11 200,- Kč mohl činit 16 200,- Kč a od příštího roku dokonce přes 17 000, - Kč!!! Těmito důchody by jsme se dostali na úroveň roku 1989, kdy průměrný důchod činil 51 % průměrné mzdy! A pak že by to nešlo! Ma to jeden háček.
Poslance ani vládu to nezajímá! Bude mít tato nenasytná sorta která to dělá jenom pro peníze někdy dost?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2019 10:40:55 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Leckterý "obvoďák" je na tom podle všeho opravdu lépe než mnohý špičkový chirurg, internista, gynekolog či jiný specialista v nemocnici. Ti přitom často řeší dramata na samé hraně života a slouží několik nočních či víkendových směn za měsíc. Obludných děr, v nichž mizí peníze chybějící na důstojnější důchody - a samozřejmě i spoustu jiných věcí - je ovšem mnohem víc. Jak mohl stát prodat OKD za sumu menší, než roční výnos podniku? A nechat všechny aktéry té děsivé loupeže, aby se nám dodnes posmívali s golfovou holí v ruce? Který z psychopatů, co zemi rozkradli nadoraz, sedí za mřížemi? Kolik z tisíců miliard, které si nahrabali, se vrátilo do státní pokladny? Pohádkou pro dospělé je i domnělý deficit na důchodovém účtu. Z řady zasvěcených zdrojů totiž vyplývá, že k seniorům míří jen kolem dvou třetin peněz, inkasovaných z odvodů na sociální pojištění. Až lidem dojde celý rozsah loupeže tisíciletí, nevylučuji ani explozi tvrdých vášní. Kápa všech zločinných spolčení možná zastihne ve vilách a jachtách daleko od našich hranic. Tím víc to mohou schytat jejich poskoci nižšího ranku.