Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2019 17:10:09 - Damph

Politická korektnost

Proč si stěžujete na pana Kuberu? Celkem běžně se u památek obětí nacismu připomíná že nesmíme na historii zapomínat a máme se z ní poučit. V dnešní době, kdy vlastenci, kteří varují před nařízeními EU která se snaží zničit naše zvyky, tradice, zavádět multikulturalismus, genderovou ideologii, většina se má podřizovat menšinám - jsou považováni za populisty, xenofoby, politologové říkají že voliči Zemana nejsou ani občany https://www.novinky.cz/komentare/459344-ocima-sasi-mitrofanova-volba-na-hrad-prijde-vic-obyvatel-nebo-obcanu.html, vše to směřuje opravdu k totalitě - je lepší o tom mlčet?Proč se před tím nemá varovat?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2019 15:11:46 - Petr Orel
Vážený pane Černochu,
nestěžuji si na pana Kuberu, nýbrž na některé jeho výroky, které jsou pro danou příležitost dle mého soudu přinejmenším nevhodné. Polarizace společnosti není tak markantní jak ji nastiňujete, ani nelze tak jednoduše rozdělit společnost na dva tábory v těchto ohledech. Proto se zdráhám to jakkoli komentovat, stejně jako výrok o voličích Zemana, který by si jistě politolog neměl dovolit, a pokud tak učinil, nehodlám jej obhajovat a samozřejmě to odsuzuji.
Vzhledem k tomu, že podobný dotaz mi byl položen i na facebooku, proto si dovolím se zde sám ocitovat, abyste pochopil moje hledisko.
Můj příspěvek - vyjadřuje můj postoj:
Pan předseda Senátu Jaroslav Kubera měl na Národním hřbitově v Terezíně v neděli 19. května projev u příležitosti každoroční vzpomínky na oběti nacistického řádění. Jeho projev k této významné historické události se mi jako celek jevil v zásadě jako dobrý, klasický, státnický... Až na větu: „Vždyť totalita, nesnášenlivost k jiné rase, k jinému názoru může a má dnes zcela jinou podobu. Třeba zahalenou do slov ekologie, životní prostředí, rovnost pohlaví, politická korektnost a multikulturalismus.“
Musím říct, že mne toto jeho konstatování uráží, jako člověk zabývající se po několik desetiletí ochranou přírody nechápu ze strany části politiků, bohužel i na nejvýznamnějších postech, tuto averzi.
Právě u ekologů, ochránců přírody by měl pan předseda oceňovat, že nejsou k dění kolem sebe lhostejní, nejsou pasivní, nemávají rukou nad stavem našeho životního prostředí, tedy dělají to, po čem on sám volá.
Komentář občana - asi bude blízký i Vám:Nechápu, sám píšete, a já Vás tak i vnímám, že jste především ekolog. A ne ekoterorista! Já jeho slova prostě a jednoduše chápu jinak. Cílil na všechny ty "ISMY", které se právě v oblasti ekologie schovávají za Vás a poškozují Vaše dobré jméno a práci všech skutečných a dobrých ekologů, co nemají nic společného s ekologismem, ekoterorismem... Pan Kubera prostě tím projevem zamířil, vypálil a přesně trefil. A co se nestalo? Ozvali se přesně ti, kterých se to týká. Nic víc, nic míň. Bravo!  
Moje odpověď na něj:
I když je mi pan předseda Kubera svým způsobem občas sympatický, s řadou jeho názorů se shoduji a to je možno doložit i při hlasování v Senátu, tak v případě ekologie a problematiky ochrany životního prostředí je silně výstřední, až extrémní, tak nějak z principu neuznává ekology a to ani akademickou obec, za vším vidí "ekologické bubáky" a ohání se jedním příběhem spojeným s ochranou páchníka hnědého, ten je možné slyšet takřka na každém jednání pléna Senátu.Ta jeho inkriminovaná věta na daném pietním místě byla, dle mého soudu, zcela nevhodná.
Váš názor a to jak tomu rozumíte, Vám samozřejmě nikdo brát nemůže.


Doufám, že je to v této formě pro Vás dostatečné.