PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2019 16:09:57 - Kozmo

V čem vidíte neúspěch KSČM ve volbách do Evropské unie?

Po volbách do unie se objevilo v mediálním prostoru množství hodnocení jednotlivých stran s posuzováním úspěchu nebo neúspěchu. Poměrným neúspěchem skončila i KSČM. Příčinou byla nekvalitní kandidátka případných poslanců! Jasné bylo, že voliče zaujmou osobnosti, což kandidátka KSČM postrádala! Na kandidátce měli být osobnosti i nestraničtí, známí v mediálním prostoru (což využila například SPD - příklad: David, Blaško atd). Filip a spol. nemají asi žádnou personální politiku, ale ani předvídavost z hlediska posuzování nálad ve společnosti!?! To je podle mne důvod špatného výsledku ve volbách a mám obavu, že v dalších se to bude opakovat! Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.06.2019 23:19:47 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Ten nezdar je devátým v nepřetržité řadě. Křivka výsledků míří pokaždé ještě níž. Sám jsem navrhoval postup, který ji vrátí směrem vzhůru. Programem, radikálnějším než všichni "euroskeptici" dohromady. A kandidátkou, zdobenou osobnostmi, majícími prestižní renomé. Nebyl zájem. Schválený program se skrčil ve stínu razantnější konkurence. V popředí kandidátky, slibující širší levicový záběr, byli holky a kluci, kteří se politice teprve učí. Šli do toho v dobré víře. Vložili do toho i spoustu energie. Tím méně si zaslouží, aby se výsledek vyčítal právě jim. Alibistická habaďůra, zvolená místo žádoucího řešení, mohla skončit jinak jen učiněným zázrakem. Padá na konto těch, kdo rozhodují o politice strany, a ne holek a kluků, ochotných nést kůži na trh.