PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2019 15:18:22 - Kozmo

Jak lze pohlížet na zahraniční politiku ČR, je ještě svéprávná?

Vážený pane doktore, na nedávném sjezdu potomků sudetských Němců v Řezně zaznělo z úst B. Posselta, že by krásným gestem usmíření sudetských Němců s Čechy bylo, kdyby se jeden z příštích sjezdů sudetoněmeckého spolku konal na území České republiky. To vše nadšeně uvítal i čestný předseda TOP 09 K. Schwarzenberg, také byly podivné přítomnosti jak v minulosti, tak v současnosti představitelů našeho státu na jejich sjezdech! Stejně tak v mediálním prostoru se objevila podpora této myšlenky. To už se zapomnělo na minulost (pro její připomenutí by tedy bylo vhodné nabídnout jako jedno z míst pro sjezd třeba Terezín či jiné podobné tragické místo)? A představitelé našeho státu - NIC! Co jsme to za zemi, která nemá úctu k těm, kteří se zasloužili o nás? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.06.2019 8:46:39 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Česká republika vlastní zahraniční politiku nemá už řadu let. Tady se o kariéru soupeří v dostizích kolaborace proti vlastní zemi. V případě vztahu k sudeťáckým sprosťárnám je to dvojnásob urážlivé. Zvlášť teď, kdy některé zdroje uvádějí, že právě k nim vede i pupeční šňůra pokusu o naše "zmajdanovatění", jak zní diagnóza politického a ekonomického masochismu, dovedeného ad absurdum.