Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.06.2019 17:06:17 - Vitekar

Benešovy dekrety

Dobrý den pane Okamuro,zajímalo by mne proč ušlo vaší pozornosti a zatím jsem nezaznamenal nikde vaši reakci na skandální rozhodnutí kdy soud v Hradci Králové poprvé v historii prolomil Benešovy dekrety. Kde rozhodl o vracení majetků vdově po členovi Sudetoněmecké strany Konráda Henleina a členovi Wehrmachtu a nacistické tajné služby Abwehrstelle v Praze. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2019 17:11:35 - Tomio Okamura
Hezký den, kauza nám neunikla a v současnosti ji analyzujeme, to první co je zřejmé je, že o právní prolomení dekretů nejde. Soud naopak z Benešových dekretů vycházel - to co je kontroverzní je, že soud uznal jako důkaz bezúhonnosti a loajality to, že pan Walderode dostal v roce 1947 československé občanství, což podle soudu umožňuje restituci. Neznáme zatím spíš ani rozsudek a jeho zdůvodnění, takže je předčasné cokoli hodnotit. Samozřejmě to, že člověk který byl člen ASDP a pracoval pro Abwehr, která byla v opozici proti nacistům, tak se aktivně podílela na přípravě obsazení  ČSR.