PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2019 8:45:49 - Kozmo

Jak hodnotit rozhodnutí českých soudů o navrácení majetku rodu Walderode?

Vážený pane doktore, v mediálním prostoru bylo možné nalézt nenápadnou informaci, týkající se rozhodnutí českých soudů o navrácení majetku rodu Walderode! J. Kammerlanderová uspěla po různých soudních jednáních u českých soudů a domohla se navrácení majetků rodu Walderode, které byly tomuto rodu zkonfiskovány na základě Benešových dekretů. Přitom Walderode byl členem německých ozbrojených sil, která páchala zvěrstva na obsazených územích v době 2. sv. války. Uvedené rozhodnutí se v podstatě dotýká Postupimských dohod a stejně tak i poválečného uspořádání v tehdejší ČSR. Opět se v rozhodnutí naší justice ukázalo, že její "nestrannost" je nějaká podivná! Jak uvedenou skutečnost hodnotit a co to do budoucna znamená pro ČR?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2019 8:28:11 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Hysterie, "bránící" čísi bezbřehou "nezávislost", klame tělem. Klame jím ve vztahu k televizi a rozhlasu, povinně živenými i každou zchudlou vdovou. K panstvu, uvelebenému v bavlnce centrální bank. A k české justici jakbysmet. Ten slzný plyn maskuje zvrhlý sendvič. Nezávislosti na našich národních zájmech - a kolaborace s predátory, kteří jim jdou po krku  Kufr se z toho zvedá pokaždé. O to víc z kolaborace s rodokmenem, jehož zločiny na naší zemi nemají obdoby. Obavám z jeho revanše se tu posmívá kdejaký moula. Teď mu však dává za uši i poslední sudeťácký sraz. Jsme znovu v situaci, posouvající demarkační čáru. I dnes dělí vlastence - a prodejné kolaboranty. Justiční dáreček "modré krvi", dědící erby  Walderode, prolamuje Benešovy dekrety, a ne že ne. Výšiny ústavní moci drží bobříka mlčení. A to je alarmující znamení.  Fronta, jež se té kolaboraci postaví, má nejvyšší čas.