JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2019 9:19:20 - Kadeřábek O.

Proč lžete v přímém přenosu?

Proč tvrdíte, že nechcete zvyšovat daně, když tak činíte – např. zvýšení daně z alkoholu či tabáku?
Dokonce jdete ještě dál a zavádíte nové – např. daň z nabytí nemovitosti přitom už se platí daň z převodu!!!! Stejně tak chcete zdanit ty, co si třeba jednou za čas vsadí loterii. Danit budou ale i to, co vsadili nejen výhru. Proč? Abyste z nás vytáhly víc peněz? A kdo tento týden přišel se zdržením dálniční známky? Napovím vám, že to byl poslanec za ANO

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.07.2019 11:05:13 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
návrhem na úpravu sazeb spotřebních daní plníme bod z vládního programového prohlášení, v němž jsme se zavázali prosazovat taková opatření, která povedou ke snižování škod a rizik spojených s problematikou závislosti na návykových látkách a hazardním hraní.
 
V programovém prohlášení jsme se také zavázali ke zjednodušování daňového systému a odstraňování nesystémových daňových výjimek. Právě proto jsme u hazardních her přišli s návrhem na zrušení osvobození výher nad 100 tisíc korun. Nedává přece smysl, aby byly příjmy z hazardu zvýhodněny oproti ostatním příjmů (např. ze zaměstnání). Přitom ale nebudou zdaněny sázky, jak píšete, ale pouze čisté výhry nad 100 tisíc korun.
 
Daň z převodu nemovitosti už pár let neexistuje. Začátkem roku 2014 ji nahradila právě daň z nabytí nemovitosti, která zůstává ve výši 4 %. A co se týče dálničních známek, pan poslanec Kolovratník nenavrhoval jejich zdražení, nýbrž zvýšení horního limitu, kolik může známka stát. O ceně známky pak rozhoduje vláda. A sám ministr dopravy pan Kremlík prohlásil, že zdražení dálničních známek v současné době není aktuální.
 
Chtěla bych Vás každopádně ujistit, že zjednodušování daňového systému a snižování daňové zátěže zůstává naší klíčovou prioritou. Během posledních pěti let jsme lidem i firmám snížili daňovou zátěž o 100 miliard. A letos na jaře prošel schvalovacím procesem daňový balíček, který snižuje DPH na dodávky tepla a živnostníkům výrazně snižuje daně tím, že zdvojnásobuje strop pro uplatňování výdajových paušálů na 2 miliony korun.
 
Navíc senátoři v současnosti projednávají novelu obsahující úplný náběh EET, v níž jsme přichystali snížení DPH na celou řadu odborných služeb a na oblast stravování. V novele je také obsaženo snížení DPH na vodné a stočné o třetinu s tím, že využijeme všech regulatorních pravomocí k tomu, aby tuto úlevu pocítili peněženky všichni občané jako koneční spotřebitelé.
 
Se srdečným pozdravem
Alena Schillerová