PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.08.2019 15:33:36 - Kuba J.

Postřeh od mladého vysokoškoláka

Dobrý den pane doktore,
jsem zástupce mladší generace, přesto se však od svých vrstevníků značně odlišuji, já věřím v myšlenky socialismu jako civilizačního nástupce současného kapitalismu. Současný kapitalismus nepřinesl naší zemi, i přes silnou demagogii českých médií, vůbec nic. Nic se pořádně nebuduje, trápí nás šílená bytová krize, porodnost je pryč, životní úroveň obyvatel stagnuje, kultura společnosti upadá, školství nefunguje. Vaše strana přitom drží klíc k pochopení úpadku celé západní společnosti - degenerující kapitalismus, který není schopen naplňovat představy civilizačního vývoje. Nejste však schopni tuto skutečnost demonstrovat na konkrétních problémech a nabídnout lidem srozumitelná řešení. Proč například u bytové krize jasně neřeknete, že řešení je družstevní a státní výstavba? Proč neslyšíme od vás pojem zaměstanecké vlastnictví akcií, znárodnění bankovního sektoru apod? Vystupte ze stínu současného politického establishmentu, zbavte se aparátčíků a vyhrajete volby!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2019 11:33:25 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Čteme si myšlenky, milý mladý kolego. Vidím to v zásadě shodně. Na politiku své strany mám však už rok a půl vliv jen coby v podstatě řadový člen. To, po čem voláte, jsem prosazoval. A na dvou posledních sjezdech strany s tím prohrál i post předsedy jen o pár hlasů. Vyhrálo přesně opačné pojetí. Příští rok v dubnu máme další sjezd. Bude projednávat i nové znění programy strany. My, kdo se návratu k politice, která chybí i Vám, vzdát nehodláme, právě dokončujeme jeho alternativní návrh a půjdeme s ním do předsjezdové diskuse. Zkusím ho nabídnout i do veřejné diskuse. Budu rád, vstoupíte-li do ní i Vy.