PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.09.2019 13:10:12 - marpity

Vrtulníky

Pane Skálo, prosím Vás nejde něco udělat s nákupem vrtulníků z USA? Vždyť jsou to útočné typy pro zahraniční mise. KSČM může hlasování zvrátit. Myslím, že by tím u spousty lidí získala kredit o který Vy tolik usilujete.
Děkuji za odpověď a přeji hodně sil.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2019 15:27:34 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Je to další příklad toho, jak moc jsme nesvéprávným poskokem v cizím zájmu - a v daném případě i plátcem nehorázného výpalného k tíži daňových poplatníků. Zvrátit hlasování můžeme zřejmě jen těžko. Ve "spojenecké vděčnosti" až za hrob a ke škodě českých národních zájmů se vehementně soutěží i v ČSSD. Nadpoloviční většinu by nezajistilo ani to, kdyby se pochlapila SPD. V poslední době dělá slibné pokroky i v otázkách zahraniční a bezpečnostní politiky. Tucet vrtulníků za 15 miliard - a ještě k úplně jiným účelům, než na obranu vlastní země - je však opravdu gigantický skandál, který kariéristům "atlantické věrnosti" nesmí projít snadno. Podle mne to chce i mnohem víc fakt o tom, jak lze danou otázku řešit mnohem racionálněji i hospodárněji kombinací vlastních kapacit a nepoměrně dostupnější konkurenční nabídky.