Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2019 12:42:46 - Lebova

Česká pošta

Pošta chce po nás lidech stále víc, ať už přímo na poště nebo skrze státní rozpočet. Nemyslíte, že by se to mělo pozitivně odrazit i na jejím fungování a službách? Nebo vám přijde normální, že třeba podle ředitele pošty je vlastně lidem jedno, jak dlouho zásilka jde a pokud ne, musejí si podle posledních plánů ČP připlatit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2019 10:40:41 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím a také nejsem spokojen se službami České pošty. Základní problém vidím v tom, že tato státní firma provozuje veřejnou službu, kterou pro své občany a za jejich peníze objednává stát. Ovšem drahně let platí za tyto služby málo a proto vedení pošty hledalo řešení ve zvyšování obratu (poštovní a zásilkové služby již dnes provádí řada jiných soukromých firem) prodejem rozličného zboží či nabízení jiných služeb. Zaměstnanci byli nejen špatně honorováni, ale byli přetíženi. Přitom politici a osobně si myslím, že správně, nechtěli zavírat pošty na malých obcích. A to právě z důvodu dostupnosti veřejné služby. A protože rostou náklady všude, je pochopitelné, že zvyšuje své ceny i Česká pošta. Ovšem tím začíná tahat za kratší konec provazu se svou konkurencí, která nemusí mít kamenné provozovny a také je nemá. Takže pro stabilizaci je třeba navýšit platbu od státu, což se dnes děje. Já osobně vítám možnost platby kreditními kartami i výběr služeb z pohledu doručování. Nicméně jako zdroj dalšího příjmu, aby se ztráta České pošty nemusela řešit navyšováním státního příspěvku, vidím to, aby se Česká pošta stala státní bankou, která by měla v aktivech penze a státní příspěvky, státní a veřejné rozpočty apod. Zisk z uložených peněz by byl státem regulovaný tak, aby pokrýval provozní náklady a zároveň aby sloužil k dofinancování veřejné služby jako takové. Mimochodem to není můj výmysl, ale takto pošta funguje i v jiných zemích a například ČSSD tohle měla ve svém volebním programu v roce 2013. nepodařilo se to prosadit z důvodu smlouvy mezi ČSOB a poštou kolem Poštovní spořitelny. Já osobně bych tuto cestu opět začal prosazovat.