JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.10.2019 9:49:07 - kapsicin

Kdo konkrétně zodpovídá za finanční toky budoucího předsednictví ČR ?

Dobrý den,můžete vyjmenovat konkrétní osoby zodpovědné za finance při našem nastávajícím předsednictví EU ? Jakou mají hmotnou a trestní zodpovědnost za škody,které mohou způsobit svým chybným rozhodnutím veřejným financím ČR ? Jak je zajištěno neopakování kauzy PROMOPRO ?Děkuji za odpověď a přeji hezký den ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2019 9:43:20 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
zodpovědnost za využití rozpočtu na zajištění české předsednictví má obecně Úřad vlády, který je dle schváleného usnesení vlády centrálním koordinátorem předsednictví a má i odpovědnost za vypsání stěžejních veřejných zakázek. Ministerstvo financí bude v rámci schváleného rozpočtu na předsednictví přidělovat peníze jednotlivým úřadům v rámci standardní přípravy ročního státního rozpočtu.
 
Zodpovědnost za využití finančních prostředků však již mají konkrétní jednotlivé úřady zapojené do přípravy a realizace předsednictví. Ministerstvo financí bude sledovat celkové výdaje na předsednictví za pomoci k tomu účelu vytvořeného indikátoru v rámci státního závěrečného účtu.
 
Mějte se.
Alena Schillerová