Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2019 14:07:17 - ghostassasin

Dobrý den,předně vám moc děkuji za odpověd a vážím si toho.

Ale kategoricky nesouhlasím s odpovědí,že dotace na výměnu oken,zateplení atd,jsou v pořádku protože jsou to také lidi co dostávají dotace a mají na to aby si polovinu zaplatili.Tedy čtu to dobře ,že vám nevadí ta selekce,že se opět přilepšuje těm bohatým a ten chudý to jen zaplatí? Nebylo tedy spravedlivější,že si muže zažádat každý občan co pracuje a muže ulevit opatřením na svém domě i ekologii a mohl by dotovat dejme tomu 300 000 kč na jeden objekt a ti bohatí at si připlatí a udělají opatření víc? Proč se to udělalo opět tak,že ti nejchudší ,kterým jste vy politici zařídili ceny jako na západě a platy jako z socialismu,mohli taky vyměnit aspoň okna? Vždyť je to pořád dokola,pro lidi a valíte peníze oligarchům a jiným kumpánům! Opravdu si myslíte,že lidé nevidí,jak jste to zařídili,že chudí tady dotují nenažrance co mají pořád málo,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2019 7:02:15 - Ing. Antonín Seďa
 Budete se divit, ale já s vámi souhlasím. Proto jsem také uvedl, že dotace nejsou v pořádku, protože ohrožují konkurenceschopnost, jsou nespravedlivé a zavádějící. Problém ovšem je, že dotační podmínky veskrze neřeší politici (i když ministr by měl být také politik), ale úředníci ministerstva. Pouze připomínám, že váš návrh na 300 000Kč na občana je nereálný. Stačí si vzít kalkulačku a trochu počítat. Já osobně jsem proti snížení jízdného pro všechny studenty, a to právě z těch důvodů, které uvádíte. Ale na rozdíl od dotace na jízdné jsou dotace  na zateplení či na úsporu vody pro všechny občany, kteří se přihlásí. Ale sám víte, jak to vypadá s dotací na "ekologické" vytápění a kotle. Pokud se vrátíme k obecnosti, pak s vámi souhlasím a není potřeba podporovat oligarchy či bohaté. Proto také jsem pro zvýšení daní bohatým a tyto peníze přerozdělitna veřejné služby. Ty totiž užívají všichni občané, včetně těch nejchudších. A to je dlouhodobá politika ČSSD či by měla být poltikou sociální demokracie.