PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2019 9:35:59 - Kozmo

Jak lze hodnotit podíl zástupců KSČM na schválení výročních zpráv ČT za uplynulá léta?

Vážený pane doktore, jak lze hodnotit podíl zástupců KSČM na schválení výročních zpráv ČT? V mediích bylo uvedeno, že ve sněmovním volebním výboru (který má na starosti ČT) prošlo schválení zprávy o hospodaření ČT právě o jeden jediný hlas, a to komunistické poslankyně Miloslavy Vostré, která pro schválení zprávy o hospodaření ČT hlasovala. Myslíte, že takto posiluje KSČM svoji důvěryhodnost? Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2019 16:18:10 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 Je-li tomu tak, poprosím Vás o nějaký věrohodný doklad. Já jsem všude v médiích četl, že naši poslanci hlasovali proti schválení výročních zpráv. 

Musím se Vám upřímně omluvit. Dobrá víra, v níž jsem Vám odpověděl poprvé, mne šeredně zradila. Výroční zprávy ČT jsou šancí, jak v ní prosadit zásadní obrat. Že budou právě tak hlasovat všichni poslanci, zvolení za KSČM, jsem považoval za naprostou samozřejmost. Nestalo se a já si to ověřil až se zpožděním. Zvlášť neomluvitelný je hlas "pro" ve Volebním výboru, který byl jazýčkem na vahách. 

Sebepoškozování, mířící k sebevraždě, má řadu podob. Tahle je ovšem i naprosto směšná. Pár tvářím, které jsou v ČT "pečené, vařené", to sice zajistí i nadále. Včetně zacházení v rukavičkách, o jakém zdá i některým ministrům. Vrabci si cvrlikají i o jiných zákulisních dohodách. Ještě že o nich levicová veřejnost netuší. ČT však už dávno není pupkem světa. Sledovanost jejích politických agitek je mnohonásobně menší, než si většina lidí představuje. Obětovat opoziční pověst strany za takové drobky - a navíc jen pro pár "vyvolených" - je politika, které už ujíždí i provinční lokálka.

Tím víc si vážím těch poslanců za KSČM, kteří se tomu koňskému handlu nepodvolili. A rád bych jim poděkoval i touto cestou.      

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE