JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2019 12:40:34 - Majda87

Co děláte pro zvýšení rodičovské?

Na slevy na jízdném nebo obědy zdarma, které chtěl Babiš máte, ale na to, abyste přidali rodičům ne? Přijde vám fér si brát rodiny s dětmi jako rukojmí? Protože jestli vás chápu dobře, pokud neprojde daňový balíček, rodičovskou nezvýšíte, i když se nezvyšovala už řadu let, zatím conějakédaně se zvyšují nebo zavádí pořád? Vždy i vy jste zavedli řadu daní!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2019 9:28:40 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
brát si za rukojmí rodiny s dětmi rozhodně není fér. Bohužel přesně toho se dopouští opozice. Nejenže svými obstrukcemi dlouho blokovala schválení navýšení rodičovského příspěvku ve Sněmovně, před několika dny dokonce tento návrh vrátil poslancům zpět Senát, kde má opozice většinu.
 
Ale ujišťuji Vás, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom návrh na zvýšení rodičovského příspěvku ve Sněmovně prosadili a příspěvek se od ledna skutečně mohl navýšit. Ostatně ve schváleném rozpočtu na příští rok s tím počítáme. Jasně jsme se zavázali, že rodičovský příspěvek zvýšíme, a své sliby taky plníme.
 
Daňovou zátěž přitom snižujeme. Ať už formou rozšíření druhé snížené sazby DPH ve výši 10%, snížením DPH na stravovací služby, noviny a časopisy, zvýšením slev na děti, zavedením školkovného, osvobozením výsluh nebo vrácením slevy na dani pracujícím důchodcům.
 
Pokud započítáme dopady těchto opatření i pro příští rok, dojdeme k závěru, že jsme od roku 2014 snížili lidem i firmám daňovou zátěž o téměř 130 miliard korun.
 
Se srdečným pozdravem
Alena Schillerová