PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.11.2019 7:28:19 - Revizionista

Opravdu si troufneš v dubnových volbách na předsedu KSČM?

Určitě, kdo Ti dává otázku, už víš, kdo se na ní ptá a je to ten příšerný skeptik. Co budeš dělat, když neuspěješ.? Je opravdu možnost rekonstrukce KSČM? Mnohým, placeným, zestárlým funkcionářům, by se to nelíbilo. I mluvil jsem s Martou, kterou tak všichni odsuzují, ale má v mnoha případech pravdu, Vzal bys jí k sobě v případě Tvého vítězstství?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.11.2019 22:12:57 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Nebyly by lehčí otázky? Nechat to dojít až tam, kam to spěje dnešní samotíží, samozřejmě nelze. Teď je to o pudu sebezáchovy. A právě jeho test předvede příští sjezd. Postaví-li se do čela někdo mladší, moc rád mu budu krýt záda. Mladší tvář, s níž by přicházela skutečná změna, se však zatím nerýsuje. Obrat si vynutí jen parta, schopná táhnout za jeden provaz. Kdo ji má vést, může rozhodnout jen ta. Bude-li to chtít po mně, drahoty dělat nebudu. Pak ale musí do boje všichni, kdo to po mně budou chtít. Já budu bránit nadoraz každého z nich. To samé ovšem čekám i v opačném gardu. Pomluvám, šířeným na mou adresu, musí dát za uši hlavně jiní, a ne ten, koho špiní.  

Ti, kdo to dovedli do dnešní krize, se věcné polemiky bojí. Zmůžou se už jen na podpásovky. Já mám tu čest být jejich hlavním terčem. A právě to je i jediný "argument", jimiž jsou oblbováni "mnozí placení funkcionáři". Jen na mně není ani to, koho "bych si vzal k sobě". I to je otázka, již může rozhodnout jen celá parta, která "to tak už nenechá". Svůj hlas v ní jistě budu mít i já. Říkat nahlas už teď, s kým bych rád spolupracoval sám, nechci i z jiného důvodu. Proč tomu, co padá na mou hlavu, vystavit už teď i je? Co budu dělat, když to nedopadne? Zeptám se kolegů, zda se s tím hodlají smířit. A pokud ne, navrhnu jim Plán B.