JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2019 18:00:08 - Michal Rott

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně.
Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění.
Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykové kurzy, léky, knížky apod., tak si tyto peníze utratím a nejsou mi nijak zdaněny. Pokud si ale tyto peníze převedu na konto svého penzijního připojištění, tak podléhají dodatečnému zdanění 15%. Zdanění proběhne v okamžiku, kdy si tyto peníze budu vybírat. Informaci mám z internetu, ale předpokládám, že se zakládá na pravdě. Považuji to za neskutečnou křivdu, protože, jak jsem již uvedl - když ty peníze "prožeru", tak je danit nebudu, ale pokud je odpovědně zainvestuji do své budoucnosti, tak je zdanit musím. A to prý i v případě, že penzijní fond skončí v mínusu. Je naděje, že se toto změní? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.