Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2019 14:44:29 - Družice

Co se nepovedlo

Dobrý den, poslouchala jsem pana Rychetského. Snad jako jediný totiž nehovořil jen o tom, co se za uplynulých 30 let povedlo, ale i o tom, co se nepovedlo. A že toho není málo. Zajímalo by mě, proč o tomto demokratičtí politici mlčí? Nemyslíte, že tím pak nahráváte nesystémovým stranám? Hovořil třeba o tom, že nejen u nás vymizela střední vrstva. Že porevoluční vlády totálně selhali v bytové politice, opozice je roztříštěná, je tu spousta bezdomovců a zadlužených lidí. Máte v plánu to změnit? Jak konkrétně? Lidé dnes mohou dělat vše svobodně, ale když nemají, kde bydlet, jak pořádně uživit rodinu, nemyslíte, že jsou právem naštvaní? A co třeba starší lidi, kteří revoluci zažili až dost pozdě. Kdo se o ně stará? Vždyť nemají často ani na léky. Proč se víc nemluví o problémech, které je třeba řešit na místo toho, abychom pitvali, co bylo. Minulost je důležitá, nesmí se na ni zapomínat, ale není budoucnost ještě důležitější? Družinová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2019 18:46:06 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz a obecně musím říci, že máte pravdu. Nemyslím si, že by politici nehovořili o tom, co se nepovedlo a co je třeba změnit. Dokonce se řada politiků  snažila a snaží to změnit. Problém je v tom, že ke každé změně je třeba změnit legislativu a k tomu je třeba většina v parlamentu. A sama víte, jak je to těžké. A to nejen v koalici, která je rozdíná v politickém programu či politických názorech. Ale i mezi koalicí a opozicí. Každý politik by měl mít svoji vizi, jak problémy ve společnosti řešit. A měl by mít dostatek odvahy a seběvědomí, aby tuto svoji vizi dokázal prosadit ve své politikcé straně či ve výboru, kde pracuje. Z osobních zkušeností mohu říci, že něco se podařilo, něco ne. Ale většina řešení byla přijímána kompromisně. To pak neuspokojíte ani jednu stranu. To pak jsou lidé naštváni a vyčítají vám, že nedržíte slovo, že neplníte svůj program apod. Ne, nechci omlouvat politiky či politické strany. Vždy je třeba rozlišovat to podstatné od toho méně podtstaného. Ale je třeba mít na paměti, že strany jsou odvozeny od stranění něčemu a někomu. A tím se mezi sebou liší. Ale pokud někdo straní a hájí zájmy zaměstnanců a druhý zaměstnavatelů a podnikatelů, pak je velmi těžké nalézt rozumný kompromis. Ale, jinak souhlasím. Budoucnost je důležitější jak minulost. Ovšem z minulosti je třeba se poučit, abych se v budoucnu vyvaroval chyb z minulosti.