JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.12.2019 10:11:49 - Karel Č..

Daňové zatížení občanů

Vážená paní ministrině,
Jako občan této repuliky se již nestačím divit kam až hodláte dotáhnout daňové zatížení občanů, živnostníků a všech mimo korporátních firem, které necháváte bez povšimnutí a tyto korporace odvádí bilionové částky mimo naší republiku. S vybranými penězi daňových poplatníků hospodaříte naprosto nehospodárně ba až trestuhodně. Řekněte mě jak s tímto vědomím můžete vůbec žít a dívat se svému okolí do očí. A až jednoho dne budete z tohote světa odcházet, dokážete prožít tu poslední chvilku s čistým svědomím co vše jste pro občany udělala? Vím, že to není pouze Vaše zásluha, ale když čtu jakým způsobem ospravedlňujete veškeré zavádění daní, tak je mě skutečně smutno a nemám ani chuť zde něco tvořit. Přeji heké vánoce a krásný nový rok.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2020 19:45:32 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

přiznám se, že mě Váš názor trochu zamrzel, protože naše vláda daňové zatížení rozhodně nezvyšuje. Právě naopak, díky lepšímu výběru daní jsme od roku 2014 snížili daňovou zátěž občanů a firem už o 130 miliard korun.

Ať už formou rozšíření druhé snížené sazby DPH ve výši 10%, snížením DPH na stravovací služby, noviny a časopisy, zvýšením slev na děti, zavedením školkovného, osvobozením výsluh nebo vrácením slevy na dani pracujícím důchodcům.

Navíc od května dojde k dalšímu snížení DPH, a to na celou řadu odborných služeb a na oblast stravování. Sníží se také DPH na vodné a stočné o třetinu s tím, že využijeme všech regulatorních pravomocí k tomu, aby tuto úlevu pocítili všichni občané jako koneční spotřebitelé.

Zdraví
Alena Schillerová