PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.02.2020 9:25:21 - Xdeuce

Přidat důchodcům bez ohledu na následky. Po nás potopa.

Dobrý den,
Při poslechu vyjádření pana Babiše a dalších vládních politiků má člověk pocit, jako kdyby se hodnocení politika mělo posuzovat podle toho kolik přidal důchodcům. Není to absurdní? Aby jsme nedopadli jako Řecko, kde se politici předháněli v tom, kdo přidá důchodcům a státním zaměstnancům víc a to bez ohledu na následky. Nemáte strach, že dopadneme stejně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2020 17:05:54 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Důchodci by si zasloužili ještě mnohem vyšší penze. V poměru k průměrnému příjmu jsou totiž stále mnohem nižší, než před třiceti a více lety. To bychom ovšem nesměli být krmelcem cizího kapitálu, na jehož kontech od nás končí mezi šestinou až téměř pětinou ročního HDP. Změnit to mohou jen technologické, investiční a komerční průlomy, které náš vrátí do světové extraligy. Český soukromý kapitál je nemá v plánu a jsou i nad jeho síly. Může a musí je prosadit už jen stát. Právě o to však nenajdete jedinou zmínku ani v Národním investičním plánu na příštích třicet let, předloženým nedávno vládou. Hlavně v tom je "zakopaný pes".