Roman Jandík

  • ODS
  • Roztoky
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2012 21:19:23 - černý býlý spojíme sýly

Popularita KSČM

Pane Jandíku víte kolik platíme za nájem bytu v Praze na sídlišti? 15 000 měsíčně a včera nám přišel novej výměr, že nám město zvyšuje nájem o další peníze, tušim, že budem plati tak 16 000 měsíčně za byt který jsme si museli sami koupit za sociálismu, myslím, že tam byste měli hledat příčinu, když končila ČSSD, tak jsme platili nájem 6000.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.09.2012 1:07:16 - Roman Jandík
Kdybych se ale vrátil k tomu, co píšete, tak je samozřejmě těžké někomu argumentovat, když zrovna řeší složitou sociální situaci, ale za vysoký nájem rozhodně nemůže ODS. Politici by do cen nájmů neměli mluvit vůbec. Samozřejmě neznám konkrétně podmínky a velikost bytu, ve kterém bydlíte, ale deregulace nájemného byla jednoznačně krok správným směrem, protože regulace dělila obyvatele na dvě skupiny. Jedna od začátku platila předražené tržní nájmy a druhá žila v dotovaném bydlení. Chápu, že z pozice druhé skupiny obyvatel to chápate jako křivdu, ale jak k tomu přišli ti ostatní, kteří nejen platili vysoké nájmy, ale ještě ze svých daní dopláceli dotované nájemné Vám?
Města by kromě sociálních bytů pro skutečně sociální případy neměla žádné byty vůbec vlastnit, jednak to úředníky svádí k různým čachrům a druhak to negativně ovlivňuje volný trh, jehož výsledkem by měly být rozumné nájmy pro nájemce i nájemníky.

Příjemný den, Roman Jandík