PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2020 11:48:35 - Uljanov

Úhrada nákladů za léčení.

Dobrý den pane doktore.
Rád bych položil dotaz, zda by neměl být schválen zákon, který by nařizoval viníkům zavlečení pandemie koronaviru do ČR (tedy občanům, kteří přes doporučení vlády lyžovali tu v Itálii, tu v Rakousku, tu v Německu a vir jsem přitáhli) uhradit náklady svého léčení ze svého. Pochopitelně by měli uhradit i náklady na léčení osob které nakazily + veškeré náklady odškodnění těch příbuzných, kteří na vir zemřou? Naše zdravotnictví přeci bude potřebovat každou korunu, aby epidemii zvládlo a zde se nabízí spravedlivý příjem, který by alespoň z části mohl financovat ohromné náklady, které zdravotnictví bude muset vstřebat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2020 13:36:11 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Máte pravdu, chtělo by to vyhodit dvojí metr na smetiště. Když někdo vyráží do ciziny za "adrenalinovými" sporty, musí si možné následky připojistit, jinak má v případě úrazu smůlu a platí sám i za léčení v cizině. Podobně nese každý, kdo není dostatečně pojištěn pro případ škody způsobené třetím stranám, následky on sám. Analogických případů lze uvést víc.