prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2020 12:07:06 - Pánková

Obchody s oblečením

Dobrý den, proč se nesmí zkoušet oblečení v obchodech? A je pravda, že se to netýká obuvi? Proč ten rozdíl? Jaký je rozdíl, zda zkouším šaty, bundu nebo boty? A chápu to správně, že mám koupit bez zkoušení a když doma zkusím, oblečení mi nesedne mohu bez udání důvodů vrátit a obchodník mi musí vrátit peníze? A vrátí mi je hned nebo na to má nějakou lhůtu? A nemyslíte, že tím hrozí, že v obchodech bude víc lidí, protože tam třeba budou muset jednou kvůli koupi a pak znovu kvůli vrácení? Do kdy myslíte, že zákaz zkoušení bude platit? Děkuji za odpovědi, Pánková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.05.2020 15:04:35 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Dobrý den, ptáte se  velmi konkrétně, což  je dobře, podobných dotazů je více a tyto podrobnosti, na  které se  ptáte se  ále konzultují. Počet osob na jednom místě bude spíše i v příštích nejbližších dnech limitován, aby se zabránilo možnému  přenosu možné  infekce. V daném doporučení  vycházely  odborné komise z běžného způsobu zkoušení - do  bot nedýcháme, ale šaty, blůzy zkoušíme i oblékáním "přes  hlavu". Nicméně  toto je první vlna  rozvolnění  a  o podrbnostech komise diskutují, podnětů  k šatstvu jim, pokud  vím, přišlo  více a budou  se jimi  zabývat, takže může dojít i ke změnám  v doporučení.
Přeji krásný  den.