PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2020 14:34:04 - Slavomír6

proč zkrácení o týden?

Dobrý den, pane doktore, sleduji Vaše odpovědi zde, ale píšu poprvé. Myslím, že zdůvodnění data 25.5. bylo (zejména v 1.projevu) pronesl p.Vojtěch zcela jasně, logicky, přehledně a pochopitelně, a občané (i neotitulovaní) obsah pochopili (zejména pokud jako já četli v psané formě). Předpokládám, že poslanci KSČM - na rozdíl od opozičníků - obsah plně vnímali a proto se ptám: proč jste volili 17.5.? Nebyla v tom obava, že opozice bude křičet cosi o mocenském vlivu,diktátu vládě a rozpínavosti KSČM? Ale to přece nastane stejně a vždy. Jaká je Váš osobní názor na vhodné datum ukončení nouz.stavu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2020 16:34:44 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Mne se na názor nikdo neptal, takže mohu jen dedukovat. Světelné roky od pravdy to však určitě nebude. 17. květen proti termínu, navrhovanému ministrem zdravotnictví, bude dvojčetem nápadu, který se urodil před schalováním státního rozpočtu. Možná si na něj vzpomenete - naši poslanci požadovali schodek ve výši 30, a ne 40 miliard. Dostali se tím na pár vteřin do médií, čímž však to celé i skončilo. Nejsem sám, kdo je názoru, že by to chtělo zásadní iniciativy, a ne seriál podobných banalit. Za dnešní krize ještě stonásob víc.