PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2020 10:02:19 - Dan J.

Rusko

Nemyslíte, že toho povyku kvůli odstranění jedné sochy je ze strany Ruska až příliš? A je normální, že cizí mocnost stíhá politiky jiného státu, i když jednali v souladu se zákonem? Nebo jej porušili? Přeci je věc každého státu, co dělá, pokud tím nijak nezasahuje do výkonu státní moci jiného státu nebo jej svým jednáním neohrožuje. U nás také nikdo neprotestuje, že chce Rusko přejmenovat stanici metra ,,pražská“. Je to jeho věc a k řešení jsou mnohem důležitější věci. Umírají tu a hlavně v Rusku lidé na virus a Rusko řeší neživé věci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.05.2020 14:31:14 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, máte asi pravdu, že by ruská reakce nemusela být až tak křečovitá. Na druhé straně není Rusko iniciátorem prvotních provokací, ale spíše někteří naši komunální politici, kteří si až nyní po 30 letech jaksi uvědomili, že by se měly začít poupravovat dějiny, přirozeně podle jejich názorů.. To, že ruská strana stíhá někoho, je věcí jejich svobodného parlamentního rozhodnutí, každá země si může přijímat zákony takové, jaké sama chce. Nechci to více hodnotit, protože jinak bych musel také komentovat např. úděl Juliana Assange, který je pronásledován a stíhán Spojenými státy za to, že lidem umožnil získat přehled o vnitropolitické situaci v USA. Ale osobně si myslím, že historie by se měla již nechat v takovém stavu, v jakém byla doposud a nevyužívat ji k dalším a dalším přestřelkám. Bohužel však rusofobie, antislovanství, antivlastenectví a despekt k hodnotám a také vlastním předkům, je dnes na vzestupu, i když Praha není celá ČR...S pozdravem JV