Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2012 12:54:04 - M.Tomáš

Kdo seje vítr, sklízí bouři

Dobrý den, co říkáte na útok na prezidenta, který se odehrál v Chrastavě? Ač nebyla použita skutečná zbraň, nesvědčí o určité vyhrocenosti situace, kdy už lidé neví jak na sebe upozornit a snaží se to dát najevo. Souhlasím, že násilí není řešení, a že člověk, který se tak rozhodne situaci řešit, není úplně normální, na druhou stavbu, si myslím, že nejde o úplnou raritu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.10.2012 15:19:59 - Jana Vaňhová
Aktuální situace ve společnosti je skutečně mimořádně nepříznivá a čin „kuličkového“ střelce frustraci občanů jen dokresluje. Tady platí známé přísloví: Kdo seje vítr, sklízí bouři. Vláda se rozhodla řešit problémy se zadlužením a státním rozpočtem nejjednodušší cestou – zvýšením daní, zmrazením důchodů a škrty, které drasticky postihují všechny oblasti, a to do bezpečnosti, zdravotnictví, školství až po investice, tedy pracovní místa. Na druhou stanu boj současné tzv. protikorupční vlády s korupcí skončil prakticky jen u formálních změn. Přitom za půl hodiny lze připravit novelu zákona, která zakáže firmám s neprůhledným vlastnictvím nebo společnostem z daňových rájů účast na veřejných zakázkách. A největší korupční problém je vyřešen. Lidé rovněž nechápou, proč by se v době utahování opaskům měl církvím vracet ohromný majetek, u kterého vlastně ani není jisté, zda jim patřil. My sami v Ústeckém kraji máme zkušenost s vládním nezájmem řešit situaci v sociálně vyloučených lokalitách, jako je například Šluknovsko.

Situaci nyní mohou uklidnit jen nové parlamentní volby a nová vláda, která tu bude pro lidi a nikoli proti lidem.