PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2020 11:21:24 - okband

Vážený pane doktore,

nevím jestli je to jen můj pocit, ale mám za to, že stát se naprosto odcizil občanům a s odcizeným státem se nelze ztotožnit. Pokud stát toleruje ve státní správě a to i komunální, jednání stát poškozující i na mezinárodní úrovni a pro občana má pouze restrikce, kontroly, pokuty, stále vyšší daně a nesmyslné zákony a nařízení, na občany posílá zásahovou jednotku se psy, vyhrožuje sankcemi za vlastní názor a arogantně zasahuje do ústavních práv a např. práva volebního, tak se ptám, čí to je stát, v čím zájmu se toto děje a komu to prospěje? A proč tuto vládu vlastně držíte u moci? Právě od KSČM bych opravdu čekal jiný přístup. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2020 7:22:06 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Nejste zdaleka sám, kdo to vidí podobně. Dnešní vládě sice nelze upřít i některá pozitiva. Míněno především v porovnání s těmi jejími předchůdci, kteří prováděli nezastřeně asociální politiku. Řada negativ, která vláda zdědila, však trvá či nabývá ještě vážnějších rozměrů. Totální kapitulace před kůrovcem, s nímž si lesáci uměli poradit už za Marie Terezie - a její zlověstný dopad i na zdroje vody -  je příkladem bijícím i do laických očí.