prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.08.2020 12:27:05 - Fleischer

Není už na čase, abyste postupovali systematicky?

Dobrý den, díky za odpověď. Já bych hlavně řekl, že v tom je pěkný bordel. Každý den tvrdí ministr něco jiného a řekl bych, že dost střílí od boku. Když tvrdíte, že je vývoj závislý na epidemiologické situaci regionu, proč tedy plošná opatření? Třeba roušky na úřadech. Já úplně chápu zdravotní zařízení, možná i MHD, ale jinde mi to přijde zbytečné. A ve finále nebylo by nejlepší, kdyby se lidé s virem naučilinormálně žít a tím si vytvářeli i imunitu? V čem je horší než chřipka? Na tu bohužel lidé také umírají.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.08.2020 13:52:44 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Veřejná doprava je místem, kdy skutečně  může docházet k velké koncentraci osob a tady je rouška ochrannou prevencí, která je  považována za přínosnou. S virem se  budeme muset naučit žít, tak jako s  jinými viry, což ovšem nesnižuje zodpovědnost jednotlivce. Virus chřipky  známe dlouho, virologové jej sledují  mnoho let, koronavirus způsobující nemoc COVID 19  známe z tohoto pohledu krátce, takže je zodpovědnost na  místě. Oslabený člověk ( se závažnou  nemocí ...) je  ohrožen každým akutním infektem s těžším průběhem ( tedy  nejenom chřipkou), bohužel, i na životě. Jsem přesvědčena, že jednání odborných skupin v posledních dnech zjednodušila pravidla a že jejich doporučení  bude předkladateli srozumitelně vysvětleno.