Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2020 15:27:17 - Bobo11

Babiš

O tom, jak funguje ANO bychom mohli vést dlouhou debatu. Za největší paradox považuji to, že jak ANO, tak SPD (podle vyjádření řady bývalých členů hnutí) je řízeno autoritářsky a v obou případech jde o podnikatelské projekty lídrů hnutí. Přesto, jsou obě hnutí úspěšná a ať se mi to líbí nebo ne, lidé je volí v demokratických a svobodných volbách. Otázka, která je asi jasná je, jak to, že se ostatním stranám, a že jich je, nedaří jim více konkurovat? Babiš ovládá média, ale ne všechna. Podle mě je špatně, že tu tzv. tradiční strany jsou už dlouho a bohužel ztrácí ponětí o reálném životě lidí, často mám pocit, že je to ani nezajímá. Mysleli si, že tu budou věčně a čím výše mířili, tím více byli lhostejní k názoru lidí. Uzavřeli se ve své bublině. Nebo vy máte jiné vysvětlení, proč ČSSD ale i ODS ztratila své voliče a zrovna 2x se vám nedaří je získat zpět? Svádět to jen na Babišovo PR je podle mě nefér. Vy své PR přeci také můžete vylepšit.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2020 21:18:31 - Ing. Antonín Seďa
Souhlasím, že těch chyb bylo mnoho. Uvedu tři hlavní příčiny poklesu důvěryhnosti strany . Ta první byla v tom, že jsme se postavili proti Miloši Zemanovi a že uvnitř ČSSD byla pátá kolona řízená z hradu. Ta druhá spočívala v koalici s pravicovými stranami, které, zejména ANO 2011 si přivlastňovalo úspěchy vlády. Ta třetí byla v posílení liberáního křídla uvnitř strany. ČSSD měla proti sobě ANO 2011 jako vnitrovládní opozici, KSČM s kritikou zleva, SPD kritikou on-line a kritikou pravicové opozice. Špatně vysvětlené kauzy lithium, OKD či reorganizace policie vedly k dalšímu poklesu důvěry. Nad tím vším byla mediáln strategie a to úspěšná strategie ANO 2011. Nejprve tunelovala voliče pravice a poté voliče levice. Strategie apolitické catch party byla úspěšná a nejvíce to odnesla sociální demokracie. Přesto si nemyslím, že sociální demokraté ztratili ponětí o reálném životě, o čemž svědčí volební program i vnitrostranická diskuse. Drtivá většina sociálních demokratů jsou běžní občané, kteří vědí, o čem život je a jaké problémy trápí spoluobčany. Takže já odmítám, že bychom byli lhostejní k názorům lidí. Opak je pravdou a legislativní návrhy ČSSD to pouze potvrzují. JInak souhlasím, že PR sociální demokracie je třeba změnit.