prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2020 12:25:46 - Sju

karanténa

Dobrý den, jaká jsou přesně kritéria, kdy člověk, který se setkal s někým, kdo je pozitivní na COVID-19, musí do karantény a kdy ne? A je pravda, jak tvrdí Babiš, že když je prostor odvědráván, nakazit se nemůžu? Také říká, že byl dostatečně daleko. O jakou vzdálenost, kdy nemůžu být nakažen se jedná? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2020 22:55:10 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Podmínky karantény určuje hygienik, posuzuje, za  jakých podmínek  a kde  se setkali. Jestliže jste se setkal s osobou s pozitivním PCR testem na COVID ( současný způsob testování), byl jste chráněn respirátorem příslušné  třídy, je možné, že nebudete  mít nařízenou karanténu.Je pravda, že důležitá je  i vzdálenost ( záleží na činnosti, ale nejčastěji  se  udávají 2m rozestupu), i na typu  prostoru ( větrání, zda  jste na venkovním prostranství, či ve vnitřních protorách  a  zda  dotčená  osoba byla jenom poblíž, či zda  s Vámi  mluvila, zda  měla  ochranu nosu  a úst, či nikoli...).Hygienik, který posuzuje  konkrétní  případ, zohledňuje  vždy všechny údaje  a podmínky k určení  správného postupu, tedy uložení,  či neuložení  karantény.