prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.09.2020 12:33:21 - Alena 12

covid-19

Dobrý den, že přijde druhá vlna se čekalo. Ale až na podzim a ten ještě pořádně nezačal. Proč tedy myslíte, že se tak děje? A myslíte, že přijde i třetí a další vlna? Já dost pochybuji, že virus jen tak zmizí. Ale nedokážu si představit ty následky. Zdraví je na prvním místě, ale naštěstí virus podle mě nemá horší průběh než klasická chřipka. Dost vážný problém jsou ale ekonomické dopady na domácnosti, podnikatele, kulturu, cestovní ruch atd. Teď jste rozdali 5 tisíc důchodcům, kdo ale pomůže dalším skupinám lidí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.09.2020 22:43:18 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
 Dobrý  den, koronavirus způsobující nemoc, která byla označena COVID 19 jistě tak hned nezmizí, ale  od jara, kdy  jsem nevěděli, jak se  bude chovat, jak mu  budeme  schopni vzdorovat, víme o něco více. V řadě  velmi  renomovaných pracovišť probíhá intenzivní  výzkum, ale  zdalena  nevíme tolik, co bychom  si přáli. V každém případě víme, že zatím naprostá většina onemocnění proběhla lehkým způsobem nebo bezpříznakově. Pro ty nemocné, kteří mají  závažný  průběh nemoci  a potřebují hospitalizaci nebo dokonce  přístrojovou pomoc, máme dostatek  lůžek a kapacit, aby byli  léčeni podle jejich potřeby. S koncem letních měsíců končí období dovolených a prázdnin a zvýšení počtu pozitivně testovaných osob se  čekalo, proto byla zavedena od 1. září opatření formulovaná  ještě v srpnu. Základní zůstává zodpovědný osobní  přístup.