PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2020 10:13:50 - Pražskej Pepík

Vážený pane doktore

Po těchto volbách na mě výsledky působí jako studená sprcha ,mám dojem ,že KSČM je v klinické smrti a v příštích volbách se nemusí vůbec do parlamentu dostat. Činnost strany je bez chuti a bez zápachu přemýšlím jestli není škoda hlasu pro KSČM volím ji tolik let ,ale výsledky jsou žalostné. Neuvažujete o tom se ujmout vedení a zkusit to ještě zvrátit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2020 9:09:41 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Kdo převezme žezlo teď, nebude mu co závidět. V řadě směrů jsme na tom totiž ještě hůř, než je to vidět "zvenčí". Na koho ta volba padne, je však v rukou delegátů sjezdu. A samozřejmě i zákulisních lobistů, kteří teď rejdí o sto šest. Dosavadní praxe vygumovala téměř úplně i věcná kritéria. Z nejedné tváře, reprezentující nás i na kamery, je to znát na první pohled. A tak se mnozí chytají i stébel typu "hlavně mladé tváře". Vane z toho alibistická bezradnost. Mladší tváře, které by to měly jednou převzít úplně, samozřejmě máme. Nechat je v tom vykoupat samotné už teď by však odepsalo je i nás. Třeba si tak přečtou i tyto řádky dřív, než by bylo pozdě. Nenávratně, a proto i naprosto trestuhodně. Já jsem připraven být součástí řešení, kterému nezmrzačí šanci na úspěch už na startu.