Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2020 11:34:35 - T. Nejedlý

Proč jako opozice nespoluprcujete? A to chcete do voleb tvořit koalice!

Proč se jako opozice neshodnete na jednotném termínu, do kdy podpoříte prodloužení nouzového stavu? Já s vámi souhlasím v argumentaci, proč nechcete prodloužit na dlouho dopředu, ale na druhou stranu mi věčné schůze nepřijdou na místě a spíš jen jako divadlo pro veřejnost, abyste se mohli ukázat. A nefér mi to přijde i proto, že lidi nutíte pracovat z domu, omezovat styky a jako poslanci se scházíte a řečníte. Kdyby třeba jednou za měsíc, ale proč tak často?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2020 11:24:59 - Mgr. Jana Černochová
Vážený pane Nejedlý,
jako opozice spolupracujeme, pokud je daný návrh průnikem našich programů. Spolupracujeme i v případě návrhů týkajících se boje s pandemií, což se týká i nouzového stavu. Parlament a obecně Poslanecká sněmovna jedná dle svého programu a samozřejmě mimořádně, když to vyžaduje situace. V této době pandemie je logické, že se zasedá častěji, protože vláda potřebuje schvalovat navrhovaná opatření.
Je mi líto, že diskusi o tak zásadních záležitostech, jako je pomoc občanům této země v nelehké době a o omezování jejich občanských práv, například právě nouzovým stavem, nazýváte divadlem. Není to divadlo, je to vážná debata o vážných věcech zástupců zvolených svobodnými občany. A to, že nemáme na každou věc všichni stejný názor - protože mnohdy neexistuje jeden jediný správný - je zcela přirozené. Této debatě a schopnosti přesvědčit většinu o svém názoru se říká demokracie.
I Sněmovna přijala opatření a jedná v menším počtu poslanců tak, aby se snížilo riziky nákazy zákonodárců. Práce z domova je věcí uspořádání v každé firmě či státní organizaci.
S pozdravem
Jana Černochová