Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2020 8:56:48 - dudan

Platy politiků

Vážený p. senátore myslíte si že platy poslanců,senátorů,jsou odpovídajcí práci kterou předvádíte?????Nemyslíte že o vašich platech by měli rozhodnout voliči??Když před volbami vždy říkáte my jsme vaši ZAMĚSTNANCI!!!!!!! pracoval jsem 43let ve státní sféře i soukromé,nikdy jsem si nedovolil sám nastavit natož zvýšit plat, myslíte že to co si dovolíte je správné???????????

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2020 9:43:34 - Ing. Michael Canov
Dobrý den, platy poslanců a senátorů jsou dlouhodobě navázány na průměrné platy. Původně jako trojnásobek (vždy oproti  předloňskému roku, postupem času tento násobek klesnul na dvouapůlnásobek (oproti předloňskému roku). Tzn., že se mění automaticky (bez jakéhokoliv zásahu Sněmovny a Senátu) právě oproti průměrnému platu. V případě meziročního růstu platů, což je prakticky vždy, je tak skutečný násobek proti aktuálnímu platu ve skutečnosti nižší.  
Pro Vaši informaci dodávám, že jsou nižší než platy vrcholných úředníků (s osobním a s odměnami, které poslanci a senátoři) náměstků i ředitelů odborů ministerstev a řady dalších.