Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2020 14:02:38 - laco

Proč místopředseda ČSSD utíká?

Ministr zahraničí a místopředseda sociální demokracie Tomáš Petříček se v médiích vyjádřil, že už nebude kandidovat do vedení strany. Chce se soustředit na Prahu a usilovat o předsednictví v pražské organizaci ČSSD. Bývalá přední funkcionářka ČSSD Jana Volfová to komentovala slovy: „Jsem přesvědčena o tom, že pan Petříček si uvědomuje, že patří mezi hrobaře sociální demokracie, ale chce si před její smrtí ještě rychle umýt ruce, aby se pak mohl porozhlédnout po novém pěkném místě bez předchozích závazků.“ Jak Vy hodnotíte avizovaný odchod místopředsedy ČSSD z vrcholové politické scény. Myslíte si, že coby případný předseda pražské organizace ČSSD, která v komunálních volbách dostává cca 1 – 2% hlasů voličů, je schopen ovlivňovat dění v ČSSD?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2020 14:52:04 - Ing. Antonín Seďa
 Přiznám se, že od Jany Volfové, o žádné rady nstojím. Za prvé proto, že ona byla tou pomyslnou pátou kolonou pna prezidenta M.Zemana, která dlouhodobě a záměrně sociální demokracii škodila. A za druhé proto, že má máslo na hlavě, protože její politické výmysly ve formě rozličných politických trafik nevyšly. Co se týče Tomáše Petříčka, pak jeho odchodu z vedení strany rozumím. Zřejmě si uvědomuje svůj díl spoluodpovědnosti za současnou situaci ČSSD. Sám osobně jsem na rozdíl od jiných funkcionářů ČSSD přijal spoluodpovědnost za výsledky voleb a stal jsem se řadovým členem sociální demokracie. To ovšem neznamená, že bych na ni zanevřel. Stále jsem aktivnm sociálním demokratem a kdyý ČSSD potřebovala pomoct, byl jsem jí nablízku. Sám ze své zkušenosti vím, že politika je běh na dlouhou trať, při kterém se střídají vítězství a prohry. A neznám politika, tak jako sportovce, který by rád a čast prohrával. Ale jako dlouholetý poliitk také vím, že důleité je nepřestat hájit myšlenky a program, za který byl člověk v minulosti zvolen a kterému věří. Takže pokud pan ministr hodlá pomáhat obnovit důvěryhodnost sociální demokracie v Praze, tak mu přeji hodně úspěchů. Nehledě na skutečnost, že Praha vždy ovlivňovala dění v ČSSD, a to i v době, kdy měla velmi špatné volební výsledky. Mimochodem na které doplácela a doplácí ČSSD jako celek. Pokud se pražská sociální demokracie pod vedením Tomáše Petříčka změní a získá důvěru spoluobčanů, pak to bude fobré nejen pro sociální demokracii, ale zejména pro občany České republiky.