PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.12.2020 9:32:27 - Zdenda52120

prezident

Dobrý den pane Skála, při vašem vzdělání a zkušenostech si myslím že byste byl jedinečný kandidát na prezidenta.Přemýšlel jste někdy o tom ?Možná že se vám to zdá až nemožné ale spousta mých přátel sdílí stejný názor.Dokázal byste být nadstranický ? což je asi rozhodující.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2021 9:33:50 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Upřímné díky za milá slova uznání. Chlapovi, které se neschovává za bukem, dobijí pokaždé i baterky. Tak jako ta samá otázka od řady jiných lidí, s nimiž se přitom většinou osobně ani neznáme. Což není případ doktora Petra Hampla, který s tím samým nápadem vyrukoval i v jednom z alternativních rozhlasů. Petr se právem těší respektu širokého publika. My dva jsme dobří přátelé nehledě na to, co nás názorově dělí. Hrozby, visící nad naší zemí i celým světem, máme za stonásob důležitější. Tím víc proto spolupracujeme na koncepci, jak jim čelit. Spolu s řadou dalších osvícených mozků, s nimiž se také jinak v lecčem neshodneme. Zahodit takovou šanci na oltář žárlivého partajničení by mne jaktěživ nenapadlo. Své krédo marxisty přitom neodkládám v šatně ani mezi těmito partnery. Nic takového ode mne nežádá ani nikdo z nich. Přidanou hodnotu hledáme navzájem v poznání každého z nás. Jedině to povede naši zemi dopředu i na úrovni, rozhodující o její budoucnosti. 
Když na Hrad vstupoval Václav Havel, sliboval hlavně ráj "svobodných voleb". Právě ten ovšem nehrozí už ani Americe, kterou měl za jejich zářný vzor. Teď už tam nesmí vyhrát ani Donald Trump. Doleva přitom nemíří ani trochu: Pro "deep state" je však málo krvelačný. A tak se volby falšují podvody, trumfujícími i totálně profláknuté režimy. Tím víc je má "deep state" pod palcem v zemích, které řadí mezi svá dobytá území. Marxista na Hradě je tak zatím jen svůdným snem. Prioritou příštích prezidentských voleb bude porazit kandidáty bezmezné kolaborace. Za dnešní mocenské konstelace to dokážeme jen podporou takové osobnosti, která by cizí principály tolik nedráždila.

Tři roky do voleb však mohou leccos změnit i docela dramaticky - ekonomicky, sociálně i geopoliticky. Pak může naopak vyvstat potřeba nasadit skutečnou alternativu dnešních poměrů. Coby kandidáta všech, kdo byli okradeni a teď jim to hrozí znovu a ještě víc. Celého vlasteneckého a skutečně demokratického spektra. Už proto, aby dal zájmu většiny slovo v předvolební kampani, která ho zviditelní mnohem víc, než cokoli jiného. A pak klidně pomohl na Hrad tomu, kdo bude mít proti vyvolenému kolaborace větší šance. Takových adeptů si dovedu představit hned několik, a to i řad něžného pohlaví. Jsme příliš dobří přátelé na to, abych je předhodil štvanicím presstituce už teď. Pokud by došlo k široké shodě, že mám do boje vyrazit sám, za buk se neschovám.