prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.

  • BPP
  • Hlavní město Praha
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2021 14:36:45 - rosmari

Nouzový stav

Proč tolik tlačíte na prodlužení a nenecháte to na opozici? Jestli prodloužení nepodpoří, to, jak se pak bude situace vyvíjet bude její vina. A co všechno je vlastně na nouzový stav navázáno? Skutečně to bez něj nejde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2021 19:12:29 - prof. MUDr. Věra Adámková, CSc.
Dobrý den, jak jsme byli svědky, nouzový  stav nebyl Sněmovnou minulý týden schválen. Hejtmani jednotlivých krajů (včetně primátora hl.  m. Prahy) však posoudili situaci v jednotlivých krajích jako tak závažný, že požádali  vládu o vyhlášení  nouzového stavu a bylo jim vyhověno. Takže nouzový  stav, který platí od 15.2.2021 je vyhlášen na základě  žádosti hejtmanů (bez ohledu na stranickou  příslušnost), nikoli na základě jednání Sněmovny.Nouzový  stav není spojen se změnou  režimu výuky, tuto může  upravit svým rozhodnutím příslušný  hygienik, na základě epidemiologické  situace. Nouzový  stav slouží k možnosti využít příkladně zapojení složek MV a MO.Dnes  se projednával tzv. Protiepidemický  zákon, který je dohodou zástupců politických subjektů zastoupených  ve Sněmovně.