Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2021 18:15:43 - Jan Cidrych

Proč špatné vakcíny ?

Několik evropských zemí hlásí komplikace spojené s očkovací látkou od britsko-švédské společnosti AstraZeneca proti COVID-19. Kvůli nežádoucím účinkům musely například dva severské regiony zastavit očkování tamních zdravotníků. Potíže s vakcínou mají i Francie či Německo.

Švédské regiony Södermanland a Gävleborg v pátek dočasně zastavily očkování vakcínou AstraZeneca. U očkovaných zdravotníků se totiž objevily nežádoucí účinky jako horečka, malátnost, bolesti hlavy nebo těla. V nemocnicích je mělo zhruba sto ze čtyř set naočkovaných pracovníků.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2021 12:46:32 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,bohužel jsem z toho, co jste psal, nepochopil, na co se ptáte. Nepochybuju o tom, že pokud se u vakcín ve zvýšené míře vyskytnou vedlejší účinky, je třeba to řešit. Nic to ale nemění na tom, že dostatečná proočkovanost populace je nyní jedinou cestou, jak zabránit dalšímu šíření nemoci.S pozdravemTomáš Zdechovský