MUDr. Věra Procházková

  • ANO 2011
  • Karlovy Vary
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.03.2021 12:17:07 - chameleon

Ministerstvo zdravotnictví

Dobrý den, jak jste spokojená s prací ministra Blatného? A v případě, že by ho chtěl pan premiér vyměnit, nemohla byste ministerstvo řídit Vy nebo někdo z lékařů - poslanců hnutí ANO? Pan premiér říká, že se ministři hledají těžko a ostatní říkají, že má pan premiér personální nouzi... ale vždyť jen ve sněmovně je skoro 10 poslanců - lékařů! To to nikdo nechce vzít? Závěrem by mě ještě zajímalo zda budete v příštích volbách opět kandidovat a v příštím období se snažit o zákon o eutanazii. Očekává se posílení Pirátů, kteří to také podporují. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2021 11:39:05 - MUDr. Věra Procházková
 Dobrý den, děkuji za dotaz a omlouvám se za zpoždění.Co se týče ministra Blatného, zatím jsem spokojená. Naslouchá tomu, co říkají odborníci, rozumí tomu a sám je lékař. Drží se striktně předpisů, což ale v této době není vždy žádoucí, některé předpisy je třeba rychle změnit. Občas převezme plnou zodpovědnost za nepopulární rozhodnutí a stojí si za nimi, mělo by to tak být. Celkem je ale  pomalejší, než si doba žádá. Co se týče mediálního vystupování se rychle učí a umí omezení vysvětlovat.  Ministři by se v krizi neměli často měnit, spíše by to měla být práce kolektivní a v této době je křeslo ministra zdravotnictví velmi toxické. Ano, zkusím znovu kandidovat a to znovu za ANO. Program a vize tohoto hnutí se mi stále zdá jako nejlepší. Pokusím se prosazovat můj zákon o paliativní péči a eutanázii, i kdyby ANO bylo v opozici.