Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2021 14:18:40 - laco

Děti a vnoučata nám poděkují, pokud budou moci

Filozof, profesor Metropolitní univerzity v Praze, Ivo Budil: "Evropská unie je disfunkční, rigidní a kontraproduktivní organizace, pro jejíž další trvání není žádný opravdu racionální argument. Problém s očkováním proti covidu a čím dál absurdnější ekonomické a ideologické návrhy o tom přinášejí stále nové doklady. Evropská unie ničí kreativitu, výkonnost a svobodu evropských národů, které by se měly v zájmu svého přežití v čím dál náročnějším a tvrdším světě domluvit na přínosnější a užitečnější formě spolupráce. Pouze bezohlední kariéristé mohou hájit její další existenci." A jak Vy hodnotíte Evropskou Unii, která spolu s USA nás dovedla do doby, která je těhotná jaderným konfliktem na území Ukrajiny. Ze všech stran jeden demokrat větší než druhý a výsledkem naše společnost svým dětem a vnoučatům připravila éru jaderných válek. To jsme v rámci Evropské unie chtěli?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2021 16:12:48 - Ing. Antonín Seďa
 Já osobně dlouhodobě podporuji naše člnství v Evropské unii a v NATO. Je třeba si uvědomit, že nebýt EU, pak by se problémy řešily ozbrojenými konflikty. Takže naše členství zajišťuje mír v Evropě a to je pro rozvoj jakékoliv civilizace to nejpodstatnější. Dále, pokud jde o rozvoj naší země po listopadu 1989, pak beze sporu znamenalo naše členství v EU pozitivní vývoj. Připomenu "zlodějskou privatizaci" pod vedením ODS a ODA, kdy se zhaslo a záměrně právo pokulhávalo za ekonomikou. Po našem vstupu do Evropské unie právo dostalo svůj prostor a to přes snahu české pravice blokovat přijímání evropské legislativy. Pokud se podíváme na naše obce a města, pak je naše členství v EU vidět na kvalitě života a životního prostředí. To, že řada legislativních návrhů EU neodpovídá českým národním zájmům je problémem spíše České republiky, která málo dbá na vyjednávání a hájení českých národních zájmů. Ptám se, co dělají stovky našich úředníků, politiků a rozličných lobbistů v Bruselu? Proč vláda nemá evropskou politiku za svoji prioritu a proč více nespolupracuje ČR na projektech EU. Ano, existují chyby EU, ale rozhodně jsou naši politici za tyto chyby minimálně spoluodpovědni. A co se týče očkování, pak pokud by něbylo tlaku EU, pak bychom měli daleko méně vakcín a daleko více mrtvých a nemocných. O tom jsem přesvědčen.
Naše členství v Severoatlantické alianci zajištuje naši vnější bezpečnost a umožňuje nám společně reagovat na hrozby, které existují a které například popisuje Bezpečnostní strategie ČR. Není v našich silách, personálně a finančně, zajistit bezpečnost naší země a našich občanů proti všem hrozbám. To si musíme otevřeně přiznat, proto existuje Čl.3 Washingtonské smlouvy o kolektivní obraně. A také Čl.5 téže smlouvy, který stanoví povinnost naší země budovat moderní armádu k obraně naší země. Vybudované schopnosti AČR pak použít i k obraně ostatních členských států NATO. Tzv. jaderné odstrašení je dlouhodobou politikou nejen NATO a jejích členských zemí, ale i například Číny, RF či Izraele. Připomenu, že to nebylo NATO, ale ruská obranná doktrína, která NATO považuje za svého nepřítele. Nebyl to žádný členský stát Severoatlantické aliance, který udržuje bezpečnostní napětí na východě Ukrajiny, V Podněstří, v JIžní Osetii či v Abcházii. A nebyl to ždný člen NATO, který okupuje Krym. Pokud někdo tvrdí, že je to EU či NATO, které "podporuje" jaderný konflikt, pak se nejen velmi mýlí, ale zároveň klame širokou veřejnost. Prostě hybridní války, kybernetické útoky či hoaxy na sociálních sítích jsou hrozby, kterým je nutno čelit.. A já jsem vděčen za to, že zajištění bezpečnosti naší země a našich občanů jde ruku v ruce s naším členstvím v Evropské unii a v Severoatlantické alianci.