Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2021 14:58:55 - středopravicový volič

Stavební zákon

Sama o něm hovoříte jako o klíčovém a na jeho přípravu jste měla dost času - už i před koronou. Přesto se váš návrh nepovedl, což si myslím nejen já, ale i třeba obce, města, kraje, poslanci... Kde jste podle vás udělala chybu? Nebo si žádnou nepřipouštíte? Nemyslíte, že jste měla zákon minimálně více prodiskutovat s dalšími subjekty a veřejností?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2021 13:15:36 - Ing. Klára Dostálová
Zákon za klíčový považuji nejen já, ale i celá vláda. Příprava zákona započala už za mého nástupu na ministerstvo. Mohu upřímně říct, že jsem zákonem strávila za dobu svého působení tisíce hodin a podstoupila stovky schůzek s každou relevantní stranou a skupinou, jejíž připomínky byly podnětné. Prostor dostal doopravdy každý a vždy jsem byla otevřena diskuzi. Jedná se o nejkomplexnější změnu zákona od doby nového občanského zákoníku, který také přinesl mnoho protichůdných názorů. Zavděčit se nelze bohužel všem, ačkoli kompromisů jsme udělali mnoho. Nikdy jsem však nebyla ochotná udělat takový kompromis, který by stavební řízení zpomalil, poškodil ochranu veřejných zájmů, nebo zatížil stavebníky další byrokracií.