PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.06.2021 14:13:33 - Hubert.

Zklamání...

To bylo řečí, když jste vypovídali vládě podporu, že když někdo vyvolá hlasování o důvěře, tak budete proti. Tím, že jste při hlasování o nedůvěře odešli ze sálu, jste ji ale opět podpořili, což přiznal i Dolejš v televizi. Proč? Formálně totiž díky vám dál vládne s důvěrou. Že jste se nechtěli přidat k pravicové opozici? A to jste ještě před měsícem nevěděli? SPD byla také pro vyslovení nedůvěry. Se pak nedivte, že vám vykrádá voliče! Nebo myslíte, že je vaše politika čitelná a lidem srozumitelná? Děláte stejné chyby jako ČSSD a taky se to podepisuje na vašich preferencích. Nebo vy jste si svou pozicí jistí? Kolik % hlasů byste ve sněmovních volbách hodnotil jako úspěch?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2021 10:18:17 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
 Dobrý den, rozhodování bylo velice složité! Podpora vládě ve hře nebyla a museli jsme tak zvolit jednu z variant: 1) hlasovat přímo pro nedůvěru a 2) opustit sál. Pragmaticky jsme nakonec zvolili verzi "s odchodem", protože vláda naši důvěru sice již dávno nemá, ale rozhodně ne z těch důvodů, které uvádí pravicová, předvolebně extrémně populistická, opozice. Dělat stranám z Demobloku tzv. "užitečného idiota" rozhodně nehodláme, a to ani do budoucna! SPD si jede svojí čistě negativistickou politiku, s minimální dávkou společenské odpovědnosti. Chápu, že je to "preferenčně" výhodné, ale KSČM je v tomto ohledu čistě pragmatická a odpovědná politická síla, a fakt, že nejsme pro někoho čitelní, bereme sice v potaz, ale ze své linie uhnout nemůžeme. V politice nejsme primárně pro preference a teplá křesla, ale především pro občany této země, a vězte, že za poslední 4 roky jsme toho pro ně prosadili (s pouhými15 poslanci) více než dost. Svoji pozicí si jistí ale samozřejmě nejsme, ovšem ze své cesty nesejdeme. Za úspěch bych ve sněmovních volbách považoval, vzhledem k současné vyhrocené situaci, minimálně obhajobu dosaženého výsledku v roce 2017, tedy 8 %. S přátelským pozdravem JV