Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2021 18:11:44 - Císlerová

Opravdu si myslíte, že se má většina lidí dobře?

Já si to nemyslím. Vše se zdražuje, ale lidem mzdy nerostou. Důchodci jsou často rádi, že z důchodu vůbec vyjdou. Podle čeho vy soudíte, že se máme dobře? Jsme na tom bídně i v porovnání s našimi sousedy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.08.2021 5:55:30 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím s vámi, že pokud porovnáme výši penzí a mezd, tak na tom nejsme zase tak dobře. Ovšem je třeba srovnávat paritu kupní síly a tam jsme velice dobře. Dále se zvyšují maloobchodní obraty, což znamená, že lidé více nakupují. A také podle světového průzkumu jsou Češi hodně spokojeni, a to dokonce i se svými platy. A informace čerpám i od ekonomů a sociologů. Nicméně souhlasím, že se situace mění a to nejen vysokou inflací (3,4%), která je způsobena zdražováním potravin, benzínu apod. Očekává se mohutné zdražení energií, což zvýší inflaci v naší zemi na 4%. Proto předpovídám, že se nálada ve společnosti změní, zejména, pokud zvítězí pravicové strany. Každá vláda bude muset řešit vysoké zadlužení státu a veřejných rozpočtů. Pravice to udělá na úkor nepřímých daní a snížení kvality a dostupnosti veřejných služeb. Což se dotkne všech občanů, zejména seniorů , zaměstnanců a rodin s dětmi. Ale stále platí, že volby rozhodují občané - voliči. Takže i letos to máte ve svých rukou.