Mgr. Jaroslav Bžoch

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.08.2021 11:10:40 - koudyy

Jak hodnotíte misi v Afghánistánu, když je opět v rukou Talibánu?

Padlo tam spousta našich i spojeneckých vojáků, stálo nás to ohromné peníze a mě přijde, že úplně zbytečně. Jak to vidíte vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.08.2021 17:09:14 - Mgr. Jaroslav Bžoch
Dobrý den,mise v Afghánistánu byla úspěšná, ale jen z části. Důvodem pro intervenci bylo, že Tálibán umožnil teroristické organizaci Al-Kaida cvičit své mudžahedíny a organizovat teroristické útoky po celém světě z jeho území, za což dostával peníze. Z hlediska omezení teroristických útoků a dopadení Usámy bin Ládina beru misi jako úspěšnou. Konec se nám ale nepodařil. Teda především USA. V Afghánistánu jsme zůstali příliš dlouho a bohužel bez uspokojivého výsledku. USA si dalo kromě zničení teroristů další cíl, který se nedá splnit. Tamní obyvatelé nikdy nepřijmou jiný styl života. Ale naši vojáci jsou pro mě hrdinové a své úkoly splnili. Na padlé vzpomínám s úctou a jsem přesvědčen, že jejich oběť nebyla zbytečná a to i přesto, jak se situace vyvíjí.