Mgr. Jaroslav Bžoch

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2021 16:39:35 - žula

Nepodcenili zásadně Američani situaci v Afghánistánu?

Prý tam nechali kromě lidí na holičkách, což je nejhorší i spousty zbraní a vojenské techniky, takže vlastně vyzbrojují Talibán. Naši vojáci prý vše odvezli. Zvláštní, že my jsme to zvládli a USA ne. Spíš bych čekal, že to bude naopak a myslím, že nejen v tomto selhali. Prostě výsledek generaci trvajícího úsilí byl během pár dní rozcupován. Nemyslíte, že jde ze strany Američanů o fatální selhání, na které ještě doplatíme?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.09.2021 11:08:10 - Mgr. Jaroslav Bžoch
Dobrý den,bohužel je pravda, že v Afghánistánu zůstalo několik lidí a také vojenské techniky. Část se podařilo zničit, ale velkou část převzal Tálibán od armády, která se vzdala téměř bez odporu. Možná může být malou útěchou, že s touto technikou neumí zacházet. Ale je to velký průšvih USA a hlavně prezidenta Bidena, který situaci velmi špatně vyhodnotil a stáhnul vojáky rychle jen kvůli tomu, aby splnil nějaký svůj slib za každou cenu a získal tím nějaké PR. Sázel na to, že to co přineslo Trumpovi hlasy, tak se projeví dobře i pro něj, ale bohužel to udělal úplně amatérsky a tím ohrozil vše a všechno v regionu. Více než selhání USA to beru jako selhání jednoho konkrétního člověka a tím je Joe Biden. Můžeme jen doufat, že Tálibán dostojí svým slibům a bude se chovat jinak, než se choval do roku 2001. Já jsem ale spíše skeptický.