Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.12.2021 13:56:18 - laco

Ruští agenti ve Vrběticích

Uběhlo již osm měsíců od vystoupení premiéra vlády A. Babiše (ANO) a ministra vnitra J. Hamáčka (ČSSD) ve věci účasti ruských agentů, lidem zvaných Čuk a Gek, na výbuších v muničním skladu Vrbětice. Za těchto osm měsíců nebyly ze strany politiků, PČR ani BIS předloženy žádné důkazy o účasti těchto ruských agentů na Vrbětických výbuších. Je, dle Vašeho názoru, tato kauza uložena "k ledu" a zůstane tak pravděpodobnou příčinou neskonalý organizační nepořádek v muničním skladu, který byl pronajat soukromým firmám ze strany Ministerstva obrany, nebo se po několika letech od výbuchů ve Vrběticích dočkáme obratu a veřejnosti budou předloženy konkrétní důkazy o účasti ruských agentův této kauze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

vděčnostúcta, vaclavm, permoník, dionysos1, Prófa, optimista70, loula, antipták, Moderátor diskusí, Jirk@, till jiří, Matkalna

Odpověď

22.12.2021 17:39:39 - Ing. Antonín Seďa
 Sám jste si na svoje dotazy odpověděl. Předně, nikdo nedošetřil, kdo a za jakých podmínek pronajal muniční sklady soukromým společnostem a přitom nezajistil bezpečnost. Nikdo neprošetřil, proč tato skutečnost nebyla oznámena IZS Zlínského kraje a Zínskému kraji. Proč celou záležitost šetřila Policie ČR a BIS, když  to měla mít na starosti Vojenská policie a Vojenské zpravodajství. Kdo a proč "objevil" záznamy z bezpečnostních kamer po letech, které mají usvědčovat ruské agenty. A tak bych mohl pokračovat. Pokud si přečtete má vystoupebí na plénu polsanecké sněmovny, pak zjistíte, že se nikdo o zodpovězebí těchto otázek nezajímá. To máme volené zástupce co? Je zajímavé, jak se zpolitizovala otrava Bečvy, ale že by pánové polsanci nešeho kraje jebnuli kostrou ve vztahu k došetření Vrbětic, to ne. Vlatní odškodnění má podle mého náozru pouze zavřít huby těm, kteří by chtěli znát odpovědi na výše uvedené dotazy. Vrbětice se staly ostudou naší politiky, včetně té zahraniční. Protože jsem v minulosti několikrát osobně Vrbětice i Slavičín navštívil, vím, kdo je odpovědný za stav, který tam panoval. A že nitky vedou k Topolánově vládě a ke snaze privatizovat tyto sklady je také zřejmé. Podle mne celá kauza "vyšumí" tak, jako kauzy Lithium, OKD či Kubiceho zpráva. Proto je třeba se vždycky ptát: Komu ku prospěchu.