Michal Kortyš

E-mail: KortysM@senat.cz, FB @kortysmichal
  • ODS
  • Svitavy
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2022 11:34:09 - Doolfy

závislost na Číně

Poslední dobou se mluví o tom, jak je nutné se zbavit závislosti na ruských surovinách. Ale co závislost nás a EU na Číně? Vždyť skoro vše je z Číny, a když se něco v Číně stane, je to vážný problém pro ekonomiku i u nás – jako třeba v době covidové. Co uděláte s touto závislostí? A nehrozí, že obecně se teď každý bude snažit být nezávislý a kooperační vztahy i třeba uvnitř EU budou slábnout?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Venda3

Odpověď

22.04.2022 8:19:57 - Michal Kortyš
Dobrý den,

Souhlasím s vámi, že případné narušení či přerušení obchodních vztahů s Čínou by bylo hodně problematické nejen pro Českou republiku, ale také Evropu a svět.

Myslím, že už současná krize nutí evropské lídry přemýšlet o budoucnosti, zdrojích získávaných se svobodného světa a nových technologiích, které nám pomohou se za závisloti na některých surovinách dostat. Pokud se týká Evropské unie, doufám v jednotný postup a v upevňování obchodních vztahů. Během krizí v posledních letech se ukázalo, že jako společenství jsme vždy silnější. Děkuji za dotaz a přeji hezký den. M.Kortyš